F - Series

F-Series je osnova i suština imena FKR. F-Series predstavlja jedinstveno dostignuće u termotehnici  u poslednjih 30 godina. F-Series je - prvi visokoenergetski kotao.

Idejno rešenje i inženjerski projekat za F-Series u potpunosti su nastali u FKR-u. Rezultat napornog porodičnog rada značajan je za oblast kotlova na čvrsto gorivo. F-Series je u energetskom pogledu najefikasniji kotao na čvrsto gorivo.

Ključni element F-Series jeste rešenje dimnih kanala, odnosno promaja. Dok tradicionalni kotlovi imaju ili vertikalne ili horizontalne promaje, F-Series ima kombinovane i horizontalne i vertikalne promaje. Zahvaljujući rekonstrukciji F-Series za 2012. godinu, nova F-Series dobija praktičnije rešenje za čišćenje i održavanje, kao i neverovatnih 6 promaja za modele do 55 kW, odnosno izvanrednih 7 promaja za modele od 70 kW.

Specifčna i komplikovana konstrukcija u službi je izuzetnih performansi. Vertikalne i horizontalne promaje zajedno čine put dimnih gasova dug čak 4 metra, što je znatno više nego na bilo kom dosadašnjem kotlu.


Active Energy, kako je brendirana FKR konstrukcija F-Series, izlazi u susret problemima sa kojima se susreće energetska efikasnost. Active Energy konstrukcija, ukoliko su ispunjeni svi uslovi za besprekorno funkcionisanje, štedi i do 32% goriva.

SRF, specijalno orebreno ložište je standardna oprema većine primeraka F-Series, što u kombinaciji sa Active Energy-jem stvara konvektorsku površinu od 4 do 4,5 m2 u zavisnosti od snage kotla.

Kompaktonst uređaja velike snage u malim dimenzijama obezbeđena je i primenom Cosmobox koncepta, prema kom je pepeljara ložišta spuštena u postolje kotla radi maksimalnog iskorišćenja unutrašnjosti kotla, čime je postignuta izuzetna kompaktnost uređaja i ušteda prostora u kotlarnici.

Kupovinom F-Series dajete svoj doprinos očuvanju životne okoline i pri tom štedite novac. Zahvaljujući Active Energy konstrukciji, iz ložišta dimenzija, kakvo se nalazi na kotlu snage 30 kW tradicionalne konstrukcije, razvija se čitavih 40 kW snage.

Dakle, iz manjeg ložišta se postiže veća snaga, a pomoću velikih konvektorskih površina bolja iskorišćenost goriva, što po jednostavnoj računici znači da – ukoliko ste sa kotlom tradicionalne konstrukcije trošili 14 m3, sa F-Series ćete trošiti manje od 11 m3 po grejnoj sezoni – što je značajna ušteda za kućni budžet.

Bez obzira na komplikovanost konstrukcije, čišćenje i održavanje je veoma jednostavno kroz prednja vrata, uklanjanjem AutoSwitch automatske klapne, bočni otvor za čišćenje i otvor za čišćenje dimnjače.

Veoma važno pri kupovini F-Series, jeste određivanje orijentacije kotla. Ukoliko vam je kotao postavljen uz neki od zidova, to morate da naglasite zato što F-Series na bokovima ima komandu za rukovanje ručnom skretnicom, odnosno klapnom i bočni otvor za čišćenje. U zavisnosti od konfiguracije vaše kotlarnice postoje izvedbe F-Series sa komandama na levoj ili desnoj strani kotla.

Konstrukcija F-Series izrađena je od kotlovskog Č 1204 čeličnog lima. Istraživanjem se došlo do zaključka da je debljina lima od 4 mm idealna za postizanje potrebne dinamike razmene toplote dok je dugotrajnost očuvana.

Standardna oprema obuhvata F-Clean tro-delni komplet za čišćenje, ISV – priključak za sigurnosni ventil, uputstvo za rukovanje, kao i PerfoSet regulator snage i performansi. SRF – specijalno orebreno ložište nije dodatna oprema, već se ugrađuje u zavisnosti od snage uređaja.

Dodatna oprema: /

Svi primerci F-Series prolaze kroz detaljnu kontrolu spojeva kao i kroz test na vodonepropustljivost pri pritisku od 3,5 bara.

Za više informacija o FKR rešenjima čitajte u odeljku "inovacije".

Download:
Prospekt F-Series.pdf
Prospekt F-Series 2012.pdf

Ukoliko ne posedujete čitač .pdf fajlova, možete ga preuzeti -ovde-.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Copyright 2012, FKR - www.fkr.co.rs